mandag, juli 16, 2012

Tåketjenn - 14.juli

Jeg og Rom trosset vind, regn, tåke og 8 varmegrader og forsøkte oss på litt tørrfluefiskeri oppe i Tåketjenn. Vi har nå innsett at dette kanskje er av det bedre været vi får oppleve i sommer.

Rom er på innerlomma og fisker ut litt smågodt i påvente av vak - snopgrisen!
Tåketjenn er et dypt vann med flere større grunner, og under gode forhold kommer pen fisk inn på grunnene for å spise. Noen forhold gjør fisket vanskelig. Man må vente til fiskene oppsøker grunnene, de beveger seg fort når de er inne og det er ofte mye småfisk sammen med de store fiskene. Får man først en av de små, som ofte lager mye styr og ståk når de tar på grunt vann, fordufter de store fiskene. Det er hvert fall en teori.

Jeg jakter på myggspisende fisk i en vindstille bukt

Game over..?
Rom fikk igjen sjansen på en fisk vi tror er over kiloen (og det er ikke så ofte vi ser så stor fisk på våre trakter), men kubben så enten ikke flua eller refuserte den. Uansett, det viktigste er å vite at de faktisk svømmer rundt der (blant all småfisken), noe jeg hadde begynt å tvile sterkt på. Kort oppsummert fikk vi rundt 8 fisk mellom 200-300 gram. Det klekket fortsatt vespertina.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar