fredag, juli 06, 2012

Froskedammen 4-6. juli

Årets første tur til Froskedammen er unnagjort. Og det første som må rapporteres er sviknotten. Ikke oppsøk myrområder med mindre det er absolutt nødvendig! Dette er må være det verste knottåret i manns minne. Rom spekulerer i om det nå er snakk om så store knottmengder at man kan dø av det. For en gangs skyld tror jeg han er inne på noe.

 Ikke fred å få for noen!

Det vi egentlig kom for
 Og med vårfluene på plass ble det snart bøy på stengene

Notorisk vårflueknerter (550 gram)

Froskedammen har nå en fin miks av fisk og det vaker ganske tett. Snittstørrelsen har vel gått ned sammenlignet med et par år tilbake. I et annet vann i nærheten vaker det nesten ikke i det hele tatt. Dette til tross for tidvis store insektsmengder på overflaten. Vi ofret en en potensiell superkveld i Froskedammen for å se om noe var på ferde.
Og det var det. En diger fisk viste seg for Rom flere ganger i solnedgangen. En gang bare halvmeteren fra flua hans. Kunne vært 2 kilo. Dette var noe helt annet enn 8-hektosen han hadde tatt tidligere på kvelden. Men hvor stor den var får vi nok aldri vite helt sikkert. Fisken tok ikke, men vaket seg forbi og forsvant ned på dypet igjen. En slik sjansen - tokilos på tørrflue i disse vanna - skjer nok maksimalt en gang hver tiende år. Og om ti år er vi 40 åringer. Da er jeg redd man blir så sansesvekket at man ikke en gang får øye på fisken.

Jeg, til gjengjeld, fant meg en steady fisk som spiste det den kom over av vårfluer - voksne og pupper. En litt enklere oppgave. Ikke lenge etter knaka det godt i bambusen.

Skumringsfisk tatt i den gyldne timen (700 gram et sted)


Får aldri sjansen på en tokilos igjen, får aldri sjansen på tokilos igjen, får aldri...
 Noen pølser lettet litt på stemningen
 Flott tur med bra uttelling. Men med tanke på knotten frister det å komme seg høyere til fjells nå.

2 kommentarer:

  1. Jeg og bruttern var en tur ved Aremark i østfold. Var så mye knott at det var helt utrolig..

    Anders L

    SvarSlett
  2. Hei Anders,
    ja, det høres ut til at sviknotten er ekstra plagsom over hele landet i år. Spørs om jeg ikke må ty til krukka jeg fikk av Jo K., selv om stoffet trolig påvirker kroppens hormonkjemi :)

    SvarSlett