søndag, september 07, 2008

Siste reis 2 - Langvatnet 29-30. aug

Siste reis kom så alt for tidlig også i år! Siden Yr meldte om fint vær, fyrte jeg og Wildcats like greit opp Saaben og suste ned til Cag-sjefen for en aller siste reis. Valget falt på Langvatnet. Her skulle fisken være overkommelig og finnes i størrelser fra 100-2000 gram. Sjefen sjøl hadde, uten å rådføre seg med resten av følget, tatt beslutningen om å dra med seg kajakk for å komme i kontakt med de sangomsuste 2-kilosene. Rimelig nøyaktig ett år etter at vi dro opp plastkanoen 'Audun', og sverget på at vi aldri igjen skulle finne på noe så dumt, var galskapen løs atter en gang. Farkosten var i utgangspunktet lettere enn Audun, men siden Rom hadde fylt alle rom med øl og salamisnack, var vi tilbake til fjorårsvekta. Etter 4 minutters gange hadde syra tatt oss og den første av mange pustepauser var et faktum.
Det tok oss vel rundt 50 minutter å komme frem. Rom padlet rundt med flueslep mens jeg og Wildcats prøvde oss på sippvakende fisk langs med land. Var det 2-kilosene Rom hadde fablet om? Langt fra! Etter hvert viste det seg å være kjønnsmodne 100-grammere, som jo er et sikkert småfisktegn. Det var tydelig at 2-kilosene enten var søkk vekk eller svært underrepresenterte. Jeg fikk opp to små og var borti noen flere med mygg. Cats hadde en etter og mista en på tørt, noe som tyder på at studenten har arvet læremesterens tilslagsslurv. Men likefullt meget bra progresjon! Vi rakk bare en drøy times fisking før det ble for mørkt til å se flua.

Vi søkte tilflukt hos Isak Sellanrå hvor Rom fant opp det svært primitive fyrstikkspillet "match: burn-clear". Forøvrig et spill hvor ingen vant og juks var fånyttes.

Neste dag var det grått og surt. Mens de andre sov fikk jeg fisket av noen fine områder med mygg og stankelbein. Fikk 5 stk, men desverre ingen over 200 gram. Nydelige farger på noen av fiskene her oppe.

Vi gjorde vårt for å tynne ut bestanden litt, men selv med en garnfangst på rundt 20 pinner er det langt igjen før dette vannet kommer i balanse. Den største var rundt 250 gram kanskje. Resten under 200 gram. Fisk fra 100-gram og oppover var kjønnsmodne.








Rom blanka med god margin, men det skyldes trolig at kastearmen sjelden var ledig. Isteden holdt han seg mest innendørs og bidro til at hytta fikk en eim av kullos, øl og billig etterbarberingsvann. Kajakken ble mye lettere ned igjen...





















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar