søndag, juni 26, 2011

Vårfluetur i Nordmarka

Ypperlige forhold for vårfluefiske i Nordmarka nå. Den eneste haken er de store nedtappingene som ble gjort i flere av markasjøene i vinter. Dette er nok lite gunstig for disse insektene. I vann som ikke har blitt berørt av nedtappingene har det krydd av vårfluelarver inne på grunnene samt voksne insekter på land.


Vannstanden er nå tilnærmet normal igjen, men de tidligere nedtappede områdene er fortsatt sterile. Litt som fryktet, men jeg gjorde et forsøk for det om.
Big guns. Vagwing #8 impregneres

Det ble mye venting. Fiskene var konstant på farten og avslørte seg kun med sporadiske vak. Det lå mye snadder på overflaten, men svært få brøt med det som så ut som en opplagt overlevelses-strategi: spis kun små insekter og i et svært uforutsigbart mønster. Min strategi var standhaftighet. Verken Vagwing og Goddard var til hjelp til tross for flere timer på fortommen og mange nedlegg hvor fisken må ha sett fluekvastene. Til slutt fikk jeg likevel lurt noe småfisk på mygg og maur. Rotet bort noe større med et slurvete tilslag også.

Men utpå kvelden berget jeg turen med å lure leirfisken min. Den hadde underholdt meg hele kvelden med å vake rundt leirplassen min.Dårlig gjort å lure den, men steady fisk var sjelden kost denne turen.

Ca 600 gram tatt på en liten vårflue