tirsdag, november 04, 2008

Siste reis - Smøla 1.november

Dette måtte da være den perfekte måten å avslutte sesongen på! Alt fluefiske virket håpløst her hjemme, men på Smøla kunne det fort være bonanza. Siste reis 2008 var dermed et faktum. Sent den 31. oktober rulla vi av ferga og inn i bekmørket på pannekaka.

På åpningen 1.november sto vi opp kl 05:00, og for første gang i historien var cag-teamet på morgenfiske! Humøret var på topp. Rom fikk velge ei valgfri flue fra boksen min, og selv om jeg kunne ha knixa den beste fiskenplassen, stilte jeg meg opp på en dårligere en. For første gang på lenge følte jeg et sterkt samhold. Vi var et team nå. Oss mot 'stutt-tjukken' og resten av de utallige fiskerne som var der i samme ærend. Vi hadde et lite stykke vann for oss selv, adskilt med et isflak mot resten av fiskerne. Vi så litt fisk cruise i overflata, og en av de største fikk Rom på kroken. Herlig! Vi var i gang! Pen fisk på 47 cm og 1 kg. Jeg slet litt mer i motbakke og fikk bare småfisk. Da jeg gikk til Rom for å bli peppet opp til videre team-innsats, var det en svært hoverende og selvgod Rom som hadde våknet til liv. "Mr. Sjøørret" gestikulerte rundt og kunne fortelle at 'sånn så de altså ut'. Jeg savnet stutt-tjukken og de andre trivelige fiskerne. Teamet virket ikke så sammensveiset likevel. For meg ble det en lang matpause etter første økt.












Etter pausen løsnet det for meg. Jeg lot Rom få velge fiskeplass, og gliste stort da han sa hvor han ville begynne. Jeg knixet opp noen pene truttaer og storkoste meg. Det var visst ikke helt fortjent i følge Rom, men at mesteren ikke behersker teknikker som dead drift av streamer får stå for hans egen regning. De to største var rundt 1,2 (50 cm) og 1,3 kg, og den minste av disse to tok jeg til matfisk. Til tross for gytedrakt skulle denne først gyte neste år. Kjøttkvaliteten var meget bra. Vi fikk en del fisk under kiloen òg, en salig blanding av gjeldfisk og fisk som hadde gytt.






















Søndagen blåste bort for oss. 2 timers søvn natt til lørdag hadde også ødelagt oss helt, så all fisking vi fikk til var 30 min i Fuglvågen. Ikke et napp. Nå er det endelig fred å få.