mandag, desember 31, 2007

Fosterlågen 30 og 31 desember

Søndag 30 desember var jeg og "The Wild Bunch" en tur for å prøve røya. Det var en veldig kald og treig opplevelse for min egen del. Jeg fikk en liten ørret og hadde en fin fisk på i 2 sekunder. Ellers var det dødt. Roar og Isak fikk opp hver sin røye og ørret, mens Mathias trøstet meg med sin ene ørret.




























Jeg kunne jo ikke gå inn i det nye året slik! Derfor ble det en ny tur i langt finere være i dag 31 desember. Startet rundt halv ett med sol og rundt en 5-6 minus. Bettet startet litt tregt, men så var alt tilbake til det gamle. Fikk rundt 10-12 ørretpinner, 4 veldig fine røyer og mista også noen fine. Største røya var tett oppunder årsbeste med 575 gram. Satte tilbake to av røyene, den ene ei fin og feit hunnrøye. Røyene var veldig treige på røyeblinken, så alle røyene ble tatt på mormyrska og rød maggot.




fredag, desember 28, 2007

28 desember

Nok en liten tur på Fosterlågen i dag. Mye overvann og en forferdelig kald vind. Fisket var bra, men det var så ufyselig at selve fiskingen gikk for halv maskin. Ørreten var bortpå hele tiden og var nok ute på egg-raid. Det ble vel 12 ørret tilsammen og kroken satt fortvilende godt hver gang. Mista to fine røyer og fikk opp to. Den største var 490 gram og den andre 365 gram.

torsdag, desember 27, 2007

Fosterlågen 27 des

Vi hadde ikke isbor i dag så vi måtte hakke oss gjennom isen med spett. Det gikk faktisk fortere enn man skulle tro, men noe enklere enn et bor var det langt fra. Vi kom i gang ganske seint og 12-13 bonanzaen var nok forbi. Vi fikk vel ca 8 ørret og 2 røyer på rundt en times fisking. Var borti flere fine røyer også. Selv om jeg hadde hakket meg stort nok hull til å dra opp en 2 kilos torsk, forsøkte vi å trene på klepping med den nye isfiskekleppen jeg fikk av Lars. Det var ikke så lett som man skulle tro. Kleppen var nok mest i veien, men når kilosrøya tar kommer den helt sikkert til sin rett! Disse to var 580 og 395 gram.

tirsdag, desember 25, 2007

Isfiske 25 des

Fisket sammen med Helge på Fosterlågen fra ca 11:45 til 14:00. Ørreten var i hundre og røyene var også borti agnet med sine velkjente lugg. Jeg fikk 16 ørretpinner og tilslagene satt bra. Problemet var overgangen fra 150grams ørret til røyer med langt større snittvekt. Stikka brakk i tilslaget! Jeg hadde trolig en ny personlig rekord halvveis oppe på isen (rekorden er 6 hekto), men den slet seg løs og kom seg ned igjen. Jeg kasta meg ned og sendte hele armen ned i det kalde intet. Der fikk jeg tak over nakken på hannfisken, men igjen fikk den vridd seg unna. Jeg stod igjen med en søkkvåt arm. Det gikk ikke så verst likevel. 2 røyer hvor av den største var respektable 565 gram! Helge fikk tre røyer hvor av den største var like opp under halvkiloen samt noen ørretpinner. Vi var begge i kontakt med flere røyer og den siste jeg kjente var rundt 13:30. En del ørret hadde fiskeegg i svelget så det var nok noe gyting på gang.

søndag, desember 23, 2007

Isfiske 23 desember

Tok en times fiske 22 desember og hadde bra utelling mellom 1200-1300. Tok en ny tur i dag 23 desember sammen med Lars. Det er sjelden kjekt rent selvtillitsmessig å ha med Lars på fisketur. Det gikk som det bruker å gå. Jeg fikk opp en ørret mer enn han, men han fikk opp 5
røyer og mista like mange oppe i hullet. Jeg fikk ingen! For ikke å snakke om den ørreten han mistet som hadde så stort gap at den bet seg fast med overkjeven på ene siden av hullet og underkjeven på den andre. Nesten godt vi ikke fikk den opp! Isboren til helge er godt egnet til å fiske ål og ørretpinner, men ikke slike fisker som Lars er ute etter. Jeg klarte meg uheldigvis fint med liten diameter i dag. Røyene var 38cm (495 gram), 40cm (505 gram), 38cm (475 gram), 33cm (225 gram), 36cm (345 gram). Tilsammen fikk vi 19 ørretpinner. Mest action fra 12:00 til 12:30.