søndag, desember 24, 2006

Junin 24 desember

Tok noen kast i Junin for å prøve og få fisk på selveste julaften (for meg er hele 24. des julaften). Dro meg opp av senga kl 12 og la i vei. Etter å ha fått 2 stk på nymfe, prøvde jeg meg med en saftig, liten myggklekker #18. Det var ingen overflateaktivitet, men håpet da at jeg skulle får lurt opp en til slutt. Hadde to fisk etter før den endelig satt! Størrelsen var ikke all verden, men det betyr absolutt ingen ting i dag. Fisk på tørrflue på julaften!


torsdag, desember 21, 2006

Fosterlågen 21 desember

Sesongen kunne jo ikke ende med Aspåsjunin. Det var -2 grader, men fosterlågen var nesten helt isfri. Håpet at det skulle klekke noen store fjærmygg, men de eneste jeg så var krokstr. 24-26. Prøvde lenge med voksen mygg i størrelse 18 uten resultat. Det var faktisk en del vak å se, men ingen innenfor kastehold. De tok trolig pupper siden det var få vokse å se på overflaten. Med vanntemperatur ned mot frysepunktet må også myggen bruke lengre tid gjennom overflatehinna. Jeg gikk etter hvert over til mygglarve og tok like etter fisk. Det føltes litt uvirkelig med tanke på årstid og forhold.















Fisken hadde spist 2 stingsild, 8 snegler og noen myggpupper. Problemet var at det ble kaldere utover dagen og stangringene frøs til is på ca 10 min. Så en fin fisk som rulla over en mygg inennfor kastehold mot slutten, men jeg kom aldri fram til vaket på grunn av isen. Det ble bare en liten tur i dag.