lørdag, august 26, 2006

GFTJ 26 august


Fiska på Grønnfjellet fra rundt 14:00 - 18:00. Det var absolutt mest aktivitet de første to timene, so de siste to timene ble mest brukt til observasjoner. På vannet var det noen små vårfluer og fjærmygg (# 24). Noen småfisk gikk og vaka inne i sivkanten. Testet en elkhair caddis #20 på en av de, men etter å ha sett den ta tre ganger uten å få den til å sitte (Den fisken kommer ikke til å bli stor), flyttet jeg meg videre. Rundt 14:30 - 15:00 begynte det å skje saker og ting. En vårflueklekking med svært små vårfluer, gjorde at stor fisk i 3 av4 tjønner gikk opp og tok noe tørt. Fikk bekreftet at det fortsatt er noen fine ørreteksemplarer her oppe. Jeg ble noe overrasket over at så stor fisk gikk opp og tok så små vårfluer. Men isteden for å fundere mer over det, kastet jeg ut elkhair'n 20 meter og ventet. Etter ca 30 sekunder tok en fisk og denne gangen skikkelig. Var kanskje litt tidlig med tilslaget, så jeg kjørte den så forsiktig jeg kunne. Men så måtte jeg såklart dra fram filmkameraet! Fikk filmet litt, men så kom jeg bakpå med kjøringa, og måtte legge på sprang for å få fisken ut fra sivet. Men den kom tilslutt helt inn; 39,5 cm på en elkhair #18. Så fikk jeg kanskje se det mest interessante med hele turen. Fisken hadde bare spist 5-6 cm lange øyenstikkernymfer. Så hvorfor denne og noen andre (som var større) gikk opp for å ta så små vårfluer, vil jeg fundere på lenge i kveld. På denne årstiden tror jeg de aller største har en nokså ensidig diett.





















lørdag, august 19, 2006

GFTJ 18 august


Fisk etter på første kastet, men den var liten. Hadde en større fisk som snudde like før flua og etterlot to store hvirvler. Sikkert noe skeptisk til døgnflua mi så sent på året=) Men det gir alltid god selvtillit og trekke opp fisk som i utgangspunktet ikke går og vaker. Uheldigvis tok det bare 45 min før tåka kom der oppe, og det ble ganske surt. Lars og jeg gikk ned til smærtjønna for å avslutte der. Det har blitt veldig vanskelig å fiske der nå. To vak på 1,5 timer og de var langt unna land.I tillegg er det nesten gjengrodd så sent på året.

Bildet: Prøver å snike meg inn på en grønnfjells-fisk, men på dagtid er det ofte den samme leksa om igjen. de vaker en gang for så å fordufte helt. 30-40cm dypt vann og blank overflate inne i bukta gir nok ikke fisken så alt for god selvtillit. På kvelden er dette en hotspot hvor det alltid står fin fisk

tirsdag, august 15, 2006

Kleiveosen/Istadelva

Har glemt hvordan det er å få fisk. Fiska 1,5 time i kleiveosen og 1,5 time i Istadelva. Kleiveosen var helt død og kjente ingenting. I Istadelva var det mye folk fra før, men ingen fikk noen ting. Påtide med en "bøyestanga-tur". Tørrflue-fiske i storelvosen, med en liten sjanse for røyepoeng, frister mest akkurat nå.

fredag, august 11, 2006

Kroka august

Har hatt noen småturer på dagtid her oppe, men har bare hatt èn fisk på kroken. Vannet har vært veldig varmt og det virker å stå lite med fisk langs land. Den er i så fall lite bitevillig. Mot kvelden har det kommet noen vakende fisk til land, men har ikke fisket på denne kanskje mest fornuftige tiden av døgnet. Man kan vel koste på seg noen bomturer så lenge Kaptein Fishhunter fortsatt ligger under i MOTFR;-)