tirsdag, mai 30, 2006

27 mai

Flakselars inntok Haugesund og det var duket for en liten konkurransen. Det var noe sur vind og fisken var ganske treig av seg. Lars vant 2-1 i antall og fikk den største som var 33cm. Klønetor mista et monster helt mot slutten, mens lulu-lars hadde problemer med å få knutene til å holde. Det hviler en forbannelse over meg så fort denne 2-metringen er i nærheten.

mandag, mai 22, 2006

Kroka 22 mai


Lobba flua tre meter ut og på tredje forsøk tok denne på 35,5 cm. Ellers var fisken treig og vinden sur. Venter på varmere vær og mer insekter..

fredag, mai 12, 2006

Kroka 12 mai


Skulle egentlig sove i kveld, men etter et tips om spennende torv, ble det likevel 1,5 timer fiske. Usikker på om jeg fant torva, men en på 35cm under en busk lot seg lure. Lobba flua ut 3 meter og lot den drive innover. Fisken kom opp fra gresset som et skudd (bildet).





Under en annen busk tok denne kanonen på 41,5cm. To store utras fra snella og en veldig sterk fisk. Fin kondisjon (mot hva de andremai-fiskene mine har vært). Det er kanskje sånn når man bare spiser buksvømmere. Den skal på grillen i morgen hvis været blir bra. Veldig fin og rød i kjøttet.

torsdag, mai 11, 2006

Kroka 11 mai

I dag var det duket for enmanns-NM i presisjonskasting. Motto for dagen var "jo nærmere buskene, jo større sjanse for fisk". Mistet en del fluer i dag... Til gjengjeld fant jeg noen nye hotspots. Begynte med å teste den noe omtalte vannymfa mi. Tok noen kast på veien bort dit hvor jeg planla å fiske i dag. Så en fisk komme i vill fart og tilslaget kom såklart fortidlig. Fikk bare akkurat dratt flua ut av munnen på den. Tok noen kast på veien bort uten særlig hell, så satte jeg på en montana. En sprek 36 cm (bildet) kom susende ut fra gresset også rett til himmels:)
Og det var nå NM startet for alvor. Jeg snek meg rundt som en indianer i busk og kratt der det gikk, og som ei ku der det måtte til. Jeg kom til på så mange steder jeg ikke trodde det var mulig! Jeg lugga barnålene i tretoppene med bakslengen og la flua helt inne
med buskene (tidsvis i buskene).


Min strategi bar frukter ikke lenge etter. 30 cm fra land og under en busk, stod denne på 38,5cm. Noe mager, men her er det jo cm som teller;) Mista to fisk etter dette, den ene av dem veldig fin. Kan ikke skylde på sløve kroker siden jeg ufrivillig hadde skiftet flue 4-5 ganger.

Har man først blitt skitten på hendene, fått flått, bladlus og edderkopper i håret og kommet over den mentale påkjenningen når fluesnøret alltid må henge seg opp i lyng og kratt mens en kaster, da åpner det seg en ny verden av spennende "hot spots". I dag prøvde jeg et sånn sted. Bratte berg, busker og full pakke. Først fikk jeg denne på 36cm med et noe heldig kast. Så fikk jeg en 4 meter unna på 33cm. Deretter var det klart for det store finalekastet. Plassen så helt ypperlig ut, med mye skjul for fisken og en overgang fra grunt til dypere vann... Det endte med "fluebytte" og en montana mer for fisken å gjemme seg bak. På med vannymfa over alle vannymfer. Jeg leverte et brukbart kast og der ser jeg noe stort og gult ta flua som en torpedo. Den kjentes Veldig fin ut i de 4 sekundene den satt på. Gleder meg veldig til NM i "tørrflue-presisjon" senere i sommer.

mandag, mai 08, 2006

kroka 8 mai

En Nydelig dag oppe i Kroka! Men det tok litt tid å komme i gang.. Først fikk jeg min minste krokafisk noensinne på 31 cm. Jeg begynte å lura på om dette var et østavindsfenomen her oppe, at fisken fra vesle korkavatn kom drivende med vinden. Den neste fisken var 33 cm og styrket teorien min ytterligere. Disse fiskene stod 1 meter fra land da de tok. Plasserte flua 30 cm fra land ca samme sted, men under en busk. Kjente et hårfint rykk i nymfa, gjorde tilslag og venta meg en fisk på 25cm blank. Etter mye plask, noen utras og full fres fikk jeg den på land - 39cm (bilde over)...


I dag var vinden svakere, men den kom fra en veldig ekkel retning. Likevel kunne jeg fiske på noen spennende bukter som tidligere var helt umulige. Der hadde det tydeligvis ikke vært mye folk i det siste. Jeg stilte meg opp for å kaste, så ser jeg en fisk på 6-7 hekto pile fra land 1 meter fra meg. Den sto stått 3cm fra land på 20cm dyp. Utrolig at de ikke er mindre sky i den størrelsen. Så ser jeg 2-3 fine fisker vake svært gunstig til (helt inne ved land disse og). Fisken tok veldig hardt og selv med mye plasking, hidrer ikke det en av de andre fine å vake igjen. Med en fisk på kroken og en annen fin en vakende 5 meter fra meg, holder et ellers så bra hjerte på å stoppe en stund. Fisken gikk rett mot en sivkant med meg løpende etter. Etter en mye om og men, lander jeg dagens andre på 39 cm! (bilde over). Så tikker det inn en tekstmelding om grilling, NÅ. Det passet bra, selv om jeg kastet noen lange blikk mot odden hvor jeg så de fine vake.


torsdag, mai 04, 2006

Krokavatnet 4 mai


Etter hvert en fin kveld oppe med kroka. Det blåste noen forferdelig med unntak av inne i to bukter. Det var meldt 20 m/s og det var nok minst det.
Snittet mitt ble trukket litt ned denne turen ( min nykomponerte vann-nymfe kan ikke klandres for dette) Det begynte med denne på 34 cm. 5 meter unna den på 34, fikk jeg en på 32 cm. En liten torpedo som var like mye over som under vann. Det ble en til på 34cm. Alt i alt en fin kveld, men snittlengden var noe lav.